<< >>
Adóvisszatérítés INGYENES kalkuláció
TB-támogatás INGYENES kalkuláció

TB-járulék, E106, E104

Hogyan kell TB-t fizetned Hollandiában?

Egyszerű, amint Hollandiában dolgozol vagy amint regisztrált lakcímmel rendelkezel, kötelező biztosítást (Zorgverzekering) kötnöd valamelyik egészségbiztosítónál (Zorgverzekeraar), vagy a munkáltatód is köthet neked biztosítást legtöbbször ún. csoportos biztosítást.
(Néhány holland betegbiztosító: Univé, HollandZorg, Zorg en Zekerheid, ZilverenKruis, CZ, OZF stb.)

Ha rendelkezel holland TB-vel, akkor kell-e Magyarországon fizetned a TB-járulékot?

Az EU-ban mindig ott kell biztosítással rendelkezned amelyik országban dolgozol/munkabérben részesülsz. Így, ha Hollandiában van TB-d, akkor Magyarországon nem kell fizetned a TB-járulékot.

Igénybe vehetsz -e ezután Magyarországon is egészségügyi szolgáltatásokat a magyar TAJ-ra?

Igen, de csak akkor ha a Holland biztosítód leigazolja a magyar OEP-nek, hogy rendelkezel az EU-ban betegbiztosítással.

Hogyan és milyen igazolásra van szükséged?

Ehhez való ez E106-os nyomtatvány, melyet a holland biztosítótól kell kikérni, és ezzel kell fordulnod a magyar OEP-hez.

Kell segítség az E106-os nyomtatvány kikéréséhez? Mennyibe kerül az ügyintézés?

30 EUR/ nyomtatvány igénylés.

Már egy ideje Hollandiában dolgozol és van holland TB-d, de közben Magyarországon is fizetted a TB-járulékot? Szeretnéd visszaigényelni a magyarországi TB-t, amit végül be sem kellett volna fizetned? Lehetséges?

Igen, ha még nem intézted el az E106-os nyomtatvány lejelentését az OEP felé, de pl. kettő országban fizettél TB-t, akkor lehetőség van a Holland biztosítótól egy ún. E104-es nyomtatványt kérni, melyen igazolják, hogy a múltban mettől-meddig rendelkeztél holland TB-vel. A nyomtatványt úgyszintén az OEP-nek kell benyújtanod, majd tőlük kapsz egy végzést, mellyel az APEH-nál megigényelheted a TB-befizetésed visszafizetését az elmúlt időszakokra visszamenőleg is.
Röviden fogalmazva: Visszakérheted a magyar TB-járulék befizetéseidet arra az időszakokra, amikor Hollandiában is biztosított voltál.

Kell segítség E104 kikéréséhez? Mennyibe kerül az ügyintézés?

30 EUR/nyomtatvány igénylés.